Moderne Wit-Russische Kunst

alexandr isachev

 

Alexander Isatsjov (Isachev) – Аляксандр Ісачоў – Александр Исачёв (1955 – 1987)

Talentvolle en creatieve Wit-Russische schilder van het klassieke en surrealistische genre.

In zijn korte leven (hij werd maar 33 jaar) heeft Isatsjov meer dan 500 kunstwerken gemaakt.

Qua schildertechniek richtte hij zich op de klassieke Europese schilders, inhoudelijk – op surrealisme. De belangrijkste onderwerpen in zijn werk – Bijbelse, Boeddhistische, Egyptische mythen, heiligen en koningen. De helden van de poëzie van India, China en Japan komen in Isatsjov schilderijen naar voren, samen met verleidende mythologische  vrouwen. Kleurrijke palet en betoverende verhalen achter elk schilderij maken dat ze erg gewild bij de Europese en Amerikaanse kunstcollecties zijn. Alexander Isatsjov is geboren in Azaritsji (Азарычы), regio Gomel in Wit-Rusland. Terwijl hij al vanaf zijn tiende veel schildertalent liet zien en 3 jaar op school voor hoogbegaafde kinderen in de hoofdstad Minsk zat, zag hij zijn “roeping” als schilder niet gelijk.

Als hij van school af is, gaat hij eerst in de bouw in hetstadje Retsjitsa (Рэчыца) werken. Daarna, op zoek naar zichzelf, gaat 18-jarige Alexander naar Leningrad. Daar maakte hij kennis met verschillende avant-garde kunstenaars. Ze geven hem richting en inspiratie, helpen om voor de kunst te kiezen. Hier vond hij eindelijk het goede milieu om eigen tentoonstellingen voor te bereiden. In 1987 hield Isatsjov zijn eerste solo tentoonstelling in Retsjitsa.

Drie dagen later stierf de kunstenaar aan een hartaanval, onverwacht en treurig voor iedereen die zijn kunst waardeert.

Alexander Isatsjov Gallery

 

Victoria Kovalenchikova

Victoria Kovalenchikova – Вікторыя Каваленьчыкава – Виктория Коваленьчикова (1978)

Victoria Kovalenchikova  is een Wit-Russische kunstenares met een internationale naam. Geboren in Magileu (Belarus) en afgestudeerd (1996 – 2002) in de hoofdstad Minsk bij de State Academy of Arts, geeft Victoria tegenwoordig tientallen tentoonstellingen in Europa en Amerika. Naast het bezitten van uitzonderlijke technische vaardigheden als schilder, werken van Victoria tonen ook een sterke kennis van de kunstgeschiedenis. Haar fascinatie voor het stadsarchitectuur en stadinwoners – is duidelijk in haar werken.

De kunststukken  van Victoria  zijn hier te vinden:  Philips in High Tech Campus, Eindhoven, The Netherlands; RABO Bank, Amsterdam, The Netherlands; Museum of Russian Art, Jersey City, USA; Museum of Belarusian State Academy of Arts, Minsk; Contemporary Fine Art Museum, Minsk, Belarus; The National Art Museum of The Republic of Belarus, Minsk; Maslennikov Art Museum, Mogilev, Belarus; Romanov Regional Study of Local Lore Museum, Mogilev, Belarus; Mogilev Museum of Ethnography, Belarus….en meer.

VKovalenchikova Firenze

Recente solo tentoonstellingen

2014 – ARTIFACT Gallery,84 Orhard str.NYC,The USA

2014 – ” The EARTH” ,Sixty One  Gallery, Amsterdam, The Netherlands

2013 – 2014 – WTC Schiphol Art Center, Schiphol, The Netherlands

2013 – SCOPE Basel. Witzenhausen Gallery. Basel, Switzerland.

2013 – Russian New Year. De Industrieele Groote Club. Amsterdam, The Netherlands

Bezoek de gallery van Victoria Kovalenchikova in Amsterdam om de prachtige kunstwerken te bewonderen en tentoonstellingen agenda te bekijken.

 

Leonid Afremov

Leonid Afremov – Леянід Афрэмаў – Леонид Афремов (1955) 

Leonid Afremov is een moderne impressionistische kunstenaar uit Wit-Rusland met eigen unieke techniek en stijl die kan niet worden verward met andere kunstenaars. Afremov is vooral bekend als een self-sell kunstenaar die promoot en verkoopt zijn werk uitsluitend via internet met zeer weinig tentoonstellingen en de betrokkenheid van dealers en galerijen.

Afremov verblijft momenteel in de populaire badplaats Playa del Carmen, Mexico. Hij schildert vooral landschap, stadsgezichten, bloemen en portretten. Het grootste deel van zijn werk wordt beschouwd als zeer kleurrijk en politiek neutraal.